Buy $BGL before it's too late!

16 Şubat - Cardstack Haftalık Geliştirme Raporu

in General2 years ago

Cardstack ekibi haftalık olarak yapılan geliştirmeleri medium üzerinden toplulukla paylaşıyor. Bu içerik 16 Şubat 2022'de yayınlayan aşağıdaki makalenin Türkçe çevirisidir. https://medium.com/cardstack/feb-16-inside-cardstack-this-week-c86acb4a88b0

Kart Şeması

Card SDK ekibimiz şu anda kart tabanlı uygulamalarda Excel benzeri formülleri destekleyebilen yeni bir hesaplanmış özellik sistemi üzerinde çalışıyor. Bu durum, kullanıcılara önemli ölçüde fayda sağlıyor. Kullanıcılar, bir dApp'nin veri modelini tanımlamak için Kart Şemamızı kullanarak, bir alanı formül olarak tanımlayabilir. Daha sonra kartın diğer bölümlerinden veya yakın gelecekte blok zincirleri ve bulut API'ler gibi diğer veri kaynaklarından veri çekebilir. Böylelikle kart şeması sadece formülü tanımlamakla kalmaz, aynı zamanda görsel kullanıcıların sıralamayı yönetmesi için görüntüleri, kriterleri veya diğer formülleri gerektiren bir girdi haline gelir.

Bu özelliğe aşina olan kullanıcılar formül ağlarını tanımlamanın gücünü anlayabilir. Pek tabii, kullanıcıların hesaplamasına izin verilen sonuçlar, ancak aynı zamanda etkinleştirilirler. Temel verilerden herhangi biri değiştiğinde veriler yenilenir. Hesaplanmış özellikleriyle uygulamamız şu anda ikinci nesil aşamasındadır. Bu özelliklerle beraber hesaplamalar sunucu tarafı indeksleme ile desteklenebilir ve tarayıcının işlem gücünden bağımsız olarak olumlu bir şekilde işlev görebilir.

 

Üçüncü taraf geliştiricilerin bu formülleri JavaScript'te tanımlayabilmelerini (modülleriyle birlikte) ve bunları Kart Kataloğumuza göndermelerini sağlamak için çalışıyoruz. Böylece kullanıcılar bu formülleri bir örnek vermemiz gerekirse kendi merkezlerinde çalıştırabilirler. Temel verileri dApp geliştiricilerine veya projelerine göstermeden çalışan kişisel bir bulut düşünün. Bu çalışma şu anda Kart Derleyicisinin bir parçasıdır ve geliştirilmesi için takımlarımız çaba sarf ediyor, formüllerin performansını güçlendirerek optimize etmek için çalışıyor. Reaktif güncelleme ve alan düzeyinde önbelleği geçersiz kılmak bize V3 derleyici yaklaşımının kilidini açar.

Kart Katalogu

Paralel olarak, Kart Kataloğunun bilgi mimarisini geliştiriyoruz. İlk sürüm bir Web3 kataloğu olarak hizmet verecek. Bu özellikle beraber kart kataloğunun Cardstack arabirimi kullanılarak oluşturulabilmeleri ve oluşturulabilmeleri için çeşitli Web3 kavramlarının tüm kullanım durumlarını, projeleri ve ortaya çıkan belirtimlerini dizinlememize olanak tanıyacak.

 

Şu anda ilk Web3 kataloğunun tasarımı üzerinde çalışıyoruz ve topluluğun kataloğa katkıda bulunması için katılım fırsatları yaratıyoruz. Bu kataloğu, Web3 ve Web3'e bitişik ürün, aynı zamanda teknolojilerin ortaya çıkan manzarasının en eksiksiz haritası yapmayı amaçlıyoruz.

Analatik ve Araştırma

Analitik adı altında, NYU'da (New York Üniversitesi) lisansüstü öğrencilerden oluşan bir ekiple, özellikle NFT ticareti etrafında toplananlar olmak üzere belirli blok zinciri işlemlerinin gaz kullanımını ölçmeye yönelik bir geliştirme projesi üzerinde çalışıyoruz.

Çabalarımız iklim değişikliği ile ilgili olduğu için bu projenin enerji kullanımının etkisini daha iyi anlamamıza yardımcı olacağını umuyoruz. Bu fırsatı zincir üstü enerji maliyetlerini ölçmek ve belirli zincir üstü işlemleri gerçekleştirmek için düzenlenebilecek veya gerekebilecek karbon kredisi denkleştirmelerini veya iklime zarar vermeyen rozetler kullanarak daha çevre dostu bir işlem sistemi oluşturmak için kullanıyoruz.

 

Ek olarak, zincir dışı analitik araç setimizi piyasaya sürdüğümüzde faydalı olacak bu tür kullanım durumları için açık kaynak kodu geliştirmek amacıyla bu analitik ve algoritmaların Python tabanlı analitik araç setimizi kullanarak nasıl entegre edilebileceğini araştırıyoruz.

#