Buy $BGL before it's too late!

26 Ocak - Cardstack Haftalık Geliştirme Raporu

in General2 years ago

Cardstack ekibi haftalık olarak yapılan geliştirmeleri medium üzerinden toplulukla paylaşıyor. Bu içerik 26 ocak 2022'de yayınlayan aşağıdaki makalenin Türkçe çevirisidir. https://medium.com/cardstack/jan-26-inside-cardstack-this-week-270cdb4f83

Üretim Durum Sistemi

Ekibimiz bu hafta kullanıcı deneyimlerinin başarısını sağlamak amacıyla uçtan uca ve uyumlu bir şekilde çalışabilecek, blok zincirlerini ve bulut bileşenlerini izleyebilen üretim durumu sistemini devreye aldı. Bu özelliğe öncelik vermemizin nedeni ise cüzdanımızın, protokolümüzün, alt grafiklerimizin ve Downstream API sağlayıcılarımızın (ana sistemden uç birime veri akışı) temellerinin 7/24 izlenmesi. Eğer ki hizmet konusunda herhangi bir bozulma meydana gelirse, karşılaşılan bu durumu cüzdan ve dApp içindeki kullanıcılara sunabiliriz. Ekibimizin sorunu teşhis etmeleri, problemleri minimuma indirme çalışmaları için mevcut durumu üst seviyelere ileterek çağrıdaki mühendisleri pro-aktif bir şekilde bilgilendirebiliriz. Üzerinde çalışılan bu mühendislik uygulamaları, platformumuza katılan daha fazla kullanıcı için hazırlanmamıza yardımcı olur ve downstream sağlayıcılarımızın güvenilirliğini ölçmek için daha kolay bir yol sağlar. Bu gelişmeler ise ekibimizle çalışırken tedarikçi seçimimizi geliştirmemize ve Cardstack vizyonunu pazara sunarken değerli geri bildirimler sağlamamıza olanak tanır.

Kart Derleyici İndeksleme Altyapısı

Ek olarak, kart derleyici alt projesini tamamlamak için sürekli olarak çalışan özel bir ekibimiz mevcut. Yakın bir zamanda, Cardstack taslağının önceki sürümlerinde kullanılan bu taslağa yeni bir dizin oluşturma altyapısını entegre ederek, taslağı açık kaynaklı mono depomuzun bir parçası haline ve en son da kod tabanına getirdiler.
Postgres adlı bir SQL veri tabanının çok karmaşık kullanımını içeren çekirdek dizin oluşturma kodunun entegrasyonu, Cardstack deneyimini destekleyen özelleştirilmiş bir soru sorma karşılığı sağlar. Bu altyapı, derleyici sistemimizin Excel formüllerine benzer diğer bölümlerinin (hesaplanan özellikler) üzerinde çalışmamızı sağlar. Bahsi geçen özellikler, verileri birçok farklı bulut uç noktası ve blok zinciri arasında ilişkilendirmek için gereken çapraz bağlama yeteneklerinin kilidini açacaktır.

Çoklu Zincir Dağıtımı

xDai Zinciri / GnosisChain'de Card Pay'i başlattığımızdan beri, Card Pay'ı ağlarına dağıtmayı düşünmek için diğer blok zincirlerinden ilgi gördük. Bu nedenle çoklu zincirli bir dağıtım planı ve Kartlı Ödeme Protokolü'nün bir uzantısı üzerinde çalışıyoruz. Bu şekilde kullanıcılar, başka bir zincirdeki bakiyelerini kullanarak farklı bir zincirdeki alıcılara ödeme yapabilir hale gelecek. Aynı zamanda, daha önce başlattığımız aynı akıcı deneyimi sürdürme planımız vasıtasıyla ileride bir uygulama mağazası haline gelecek. Çeşitli devlet kanallarını seçmek için bu planları sağlamlaştırırken, aynı zamanda düşük maliyetli çapraz zincir ödemelerini kolaylaştıran protokol köprüsü çözümlerinde ince ayar yaparken bahsettiğimiz bu gelişmeler hakkında çok daha fazla şey duyacaksınız.

 

#