Buy $BGL before it's too late!

Mutant Monsters (2019) | Yüksek Potansiyelli Eski NFT Koleksiyonu

in NFT2 years ago

Merhabalar,

Bu yazımda sizlere Tarihsel NFT'lerden biri olan Mutant Monsters (2019) koleksiyonundan bahsedeceğim. Mutant Monster koleksiyonu 2019 yılında yaratılmış bir NFT koleksiyonudur. Mutant Monsters koleksiyonunun dikkatimi çekme nedeni Tarihsel NFT'lerle ilgilenen çoğu insan tarafından bile henüz bilinmiyor olması.  Bu nedenle fiyat olarak aşırı ucuz diyebilirim. (Taban fiyat bu yazı kaleme alındığında yaklaşık 100-250 USD arasında.) 

Ethereum Ağı Üzerindeki İlk Mutantlar

İyi bir tarihsel koleksiyonun , akılda kalıcı ve kıymetli olduğu hissettiren tanımlayıcı bir kısa hikayeye sahip olması gerektiğini düşünüyorum. NFT projelerini incelerken kısa ve akılda kalıcı bir hikayelerinin olup olmadıklarına dikkat ediyorum. Örneğin; Curio Cards, Ethereum üzerindeki ilk sanat olarak bilinir. Arkadaşınıza Curio Cards'ın Ethereum üzerindeki ilk sanat koleksiyonu olduğunu söylediğinizde bunu kolay kolay unutmayacaktır. 

2019 yılında yaratılan ''Mutant Monsters'' koleksiyonu ise ''Mutant'' kelimesini kullanan ilk koleksiyondur. Bugün NFT dünyasında ''Mutant Ape Yacht Club'' başta olmak üzere ''mutant'' kelimesini kullanan onlarca koleksiyon bulunuyor.  (Mutant kelimesini kullanan en meşhur koleksiyon ''Mutant Ape Yacht Club'' yaklaşık 1.6 milyar dolarlık bir marketcap değerine sahip.) 

Diğer pek çok mutant kelimesini kullanan koleksiyonun olması ''Mutant Monsters'' koleksiyonu için gerekli olan kısa ve akılda kalıcı hikayeyi bize veriyor.  Mutant Monsters =  Ethereum üzerindeki ilk mutantlar. 

Koleksiyonun Hikayesi: Mutant Canavarlar,  Rinkeby Testnet üzerinde bir öğrenme ve geliştirme projesi olarak başlıyor.  Koleksiyonun yaratıcısı bir noktada mutant canavarların görsel olarak çekici hale geldiğini fark etmesi ile birlikte projeyi mainnet üzerinde yayınlamaya karar veriyor. Mainnet üzerinde yayınlandıktan sonra OpenSeaRareBits ve SpiderDEX gibi NFT pazar yerlerinde kullanıma açılıyor. 

(2019 yılında Mutant Canavarlar Opensea sıralamasında 42.sırada bulunuyor.)

Mutant Canavarların görselleri Robohash.org kullanılarak üretilmiştir. (Robohash açık kaynaklı bir proje - Mutant canavar koleksiyonu için herhangi bir telif hakkı problemi bulunmuyor) Koleksiyon açıklamasında sanatçı kısmında Hrvoje Novakoviç'in adı geçiyorsa bu görsel robohash kullanılarak yaratılmıştır demektir. 

Koleksiyonun içerisinde çeşitli özel canavarlarda bulunuyor. Bu canavarlar ise topluluk tarafından tasarlanmıştır. Koleksiyon açıklamasında sanatçı kısmında ''cryptoboson'' adı geçiyorsa bu görsel topluluk tarafından yaratılmış bir görseldir. 

Toplam adet sayısı 2250 

Toplamda 2250 adet mutant canavar bulunuyor.  Başlangıçta sözleşmede herhangi bir sayı limiti bulunmuyordu. Fakat geliştirici sözleşme üzerindeki yetkisini feshederek mutant canavarların sayısını 2250 ile sınırlandırmış oldu. 

Contrat: https://etherscan.io/address/0x3910d4afdf276a0dc8af632ccfceccf5ba04a3b7

Ayrıca aşağıdaki adresteki 8 mutant ulaşılamaz durumda. Toplam adet sayısından bu 8 mutantı düşebilirsiniz.

https://opensea.io/0x3910d4afdf276a0dc8af632ccfceccf5ba04a3b7

https://twitter.com/mutant_monsters/status/1482473380381175815

Dust-Token 

Proje ekibi aktif ve geliştirmelere devam ediyorlar. Mutant Monster NFT koleksiyonun yaratıcıları ayrıca swapmatic.io (matic üzerindeki ilk swap platformu) ve dust token (NFT'ler için ödül jetonu) gibi farklı projeler üzerinde çalışıyorlar. Mutant Canavarlarınızı kullanarak blocktimeworld üzerinden Dust Token üretebilirsiniz.

Tarihsel NFT'ler 

Daha önce yazdığım gibi ''Koleksiyon ürünlerine değer biçilirken en önemli kriterin NFT'nin çıkış tarihi olacağını düşünüyorum. Bir NFT ne kadar eskisiyse koleksiyon değeri o kadar yüksek olacaktır. Sürekli yeni koleksiyon ürünleri çıkmaya devam edecek ve bir yerden sonra koleksiyon ürünlerinde arz - talepten daha fazla olacak. Bu noktadan sonra insanlar artık yeni çıkan koleksiyonlara değer vermek yerine ulaşılması zor olan eski koleksiyonlara ilgi gösterecektir. '' 

İlk Mutant canavarımı 2020 yılında Twitter'da hediyeleştiğimiz AceKennedy.eth isimli kişiden almıştım. O sırada CryptoPunks karakterleri yaklaşık 150 USD fiyatlama ile işlem görüyordu.  O dönemde CryptoPunksların gelecekte çok kıymetli olacağını ve 10 yıl sonra 1 milyon dolar edeceklerini öngören, hem Opensea hemde Crpytopunksları incelediğim bir inceleme yazısı yazmıştım. ''Şimdi almama gerek yok gelecek yıl tekrar gelip bu fiyatlardan toplayabilirim nasılsa'' diyerek satın almayı ertelemiştim.  Fakat 2021 yılında NFT çılgınlığının çıkması ile birlikte treni kaçırmış oldum. :)

Bu yazıda da Mutant Canavarlar için bir kehanette bulunmak istiyorum.  5 yıl içerisinde taban fiyat 10.000 USD -  10 yıl sonra ise 100.000 USD tahminde bulunuyorum.  22.5 milyon dolar marketcap'e sahip bir koleksiyon olması şuan ki fiyatına oranla yaklaşık 100x değerinde bir kazanç getirecektir. Bunun içinse 5 yıllık bir süreyi öngörüyorum. (Süre konusunda yanılmaktan memnuniyet duyarım) (Yatırım Tavsiyesi Değildir.) 

Mutant Canavarlar ilginizi çektiyse aşağıdaki bağlantıları kullanarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

Web Site: https://mutant-monsters.com

Discord: https://discord.gg/AueUbPJ

Twitter: https://twitter.com/mutant_monsters

Opensea: https://opensea.io/collection/mutantmonsters

Dust-Token: https://dust-token.com/ 

#